Högt hus vid centralen splittrar alliansen på stadsbyggnadsnämnden ikväll

I eftermiddag på stadsbyggnadsnämnden, där jag sitter, kommer med största sannolikhet M gå med på oppositionens text om byggnaden Orgelpipan, tvärs över t-centralen där det idag ligger ett hotell (vid korsningen Klarabergsgatan/Vasagatan). Kd och c att stadens möjligheter att växa uppåt ska begränsas av vår vackra siluett. Självklart tycker vi att byggnaden behöver passa till omgivande miljö och exempelvis inte skymma Klara kyrkas tornspira. Någon stans mellan 40-50 m landar vårt förslag på, det går att få ganska mycket förtätning på den höjden också.

Medan kd och c vill ha ett segregerat ”Central Business district” så vill vi ha en integrerad miljö. Förutom höjden propsar vi i Vänstern även för att man ska planera för bostäder i byggnaden, inte bara hotell som det är nu. Blandad funktion är ju jätteviktigt för den integrerade staden. Tyvärr tror jag inte att vi vinner slaget om billiga hyresrätter i detta hus vilket också hade varit önskvärt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s