Ska borgarna riva en av världens äldsta bevarade graffitimålningar

Funderar på borgarnas graffiti policy som säger att ingen graffiti får förekomma någon stans. Det vill säga inga skolor eller kulturskolor får uppmuntra till kulturen. Absolut inga lagliga väggar. En sådan inställning till en konstart är naturligtvis absurd.

2009 uttryckt Moderaterna att målningen Fascinate, från 1989 och som är en av världens äldsta bevarade, skulle rivas i samband med att nya planer finns för att bygga nytt i Bromsten. Att bevara målningen ansågs av Moderaterna vara emot deras klotterpolicy. Kritiken från Länsstyrelsen lätt sig inte hållas och stadsbyggnadskontoret har nu tagit fram ett förslag för att bevara målningen. I Vänsterpartiet tycker vi självklart att målningen ska vara bevaras, men också på den plats den är idag. Flera industribyggnader ska nämligen vara kvar i Bromsten. Imorgon kommer frågan upp på stadsbyggnadsnämnden igen och jag hoppas verkligen inte att borgarna flippar ut på denna fråga. 

Tryck här för mer cool graffiti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s