Rosteriet i Liljeholmen

 

Vi hade uppe Rosteriet 7 i Liljholmen på stadsbyggnadsnämnden torsdags. Det är klart positivt med ett tillskott av bostäder därför att det då går att göra något åt den otrygga känsla som annars infinner sig mot Trekanten när skymningen faller. Tanken att försöka länka ihop Rosteriet med Liljeholmstorget, så att folk i högre utsträckning passerar området, är spännande. Dessvärre hade inte liggande förslag någon stark vilja att göra området ned mot Trekanten mer trivsamt. Det enda som kan hjälpa till med detta är att gatorna kan öppnas upp för fler passerande människor. Utöver det var budet mer kommersiella ytor mot Lövholmsvägen. Det kan säkert göras på ett bra sätt men samtidigt är det tydligt att Liljeholmen saknar många ytor och utrymmen för annat än just shopping. Till exempel har det visat sig att ungdomar gärna samlas och möts på torget. Det finns däremot inget för dem att göra på kvällarna. Vänsterpartiet föreslog därför att stadsbyggnadskontoret skulle arbetar fram ett förslag på ytor som passar unga, det kan röra sig om tillgång till kultur eller annan fritidsverksamhet. Men i oppositions som man är så får våra idéer väldigt begränsat gehör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s