Nytt beslut att sälja av stadens tillgångar

Under tisdagens möte i fastighetsnämnden togs ytterligare beslut för att sälja av stadens fastighetstillgångar. Fastigheten hade ett genomsnittligt årsresultat på 630 000 kronor och man beräknade att få mellan sju och nio miljoner kronor för fastigheten. Det är vad jag kallar för en dålig affär.

Den industri som finns i Stockholm är av betydelse för bland annat partihandel, livmedelsindustri och för att annan nödvändig service i staden ska fungera. Genom att den tätbefolkade staden utvecklas så bantas utrymmet för industriområdena och dessa arbetstillfällen med det.

Ett aktivt ägande av fastigheter och mark i industriområdena innebär möjligheter att möta framtida behov. I tisdags i fastighetsnämnden togs alltså ytterligare beslut för att sälja av stadens fastighetstillgångar. Den här gången gällde det en industrifastighet som heter fiskelådan och ligger i Årsta.

Det ska sägas att i samma stund som ägandet upphör så beskärs stadens strategiska handlingsutrymme. Det hade varit intressant att undersöka vilka behov som finns bland Stockholms industri och istället diskutera hur vi ska använda våra fastigheter bland Stockholms industriområden för att stimulera handel och klara framtida utmaningar.

Ett kommunalt ägande som innebär höga kostnader för staden kräver så klart tydlig motivering. På samma sätt borde en försäljning av en fastighet med goda ekonomiska resultat tydligt motiveras.

Fastigheten som det beslutades om att säljas nu i tisdags, hade ett genomsnittligt årsresultat på 630 000 kronor och man beräknade att få mellan sju och nio miljoner kronor för fastigheten. Ett beslut utan strategi och med oaktsam ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s