Skapa merväde genom aktivt ägande av stadsbiblioteket

På fastighetsnämnden den 5 mars la Vänsterpartiet ett utmärkt förslag i samband med att man nu ska utreda hur man kan rusta upp stadsbiblioteket och dess byggnader i omnejd. I samband med detta föreslår vi att man borde fylla Basaren (som idag är kommersiella ytor längst gatorna) med annat innehåll än den har idag. Biblioteket behöver ytor att kunna bygga ut sin verksamhet till och därför borde staden ta dessa lokaler i anspråk för att göra detta på. Det skulle bidra till mer tillgängligt kulturliv och mer mångfald i stadsrummet. På så sätt skulle vi kunna skapa ett kluster av kultur och ytor för uttryck. Att använda stadens fasigheter på ett sådant sätt menar vi är att använda sitt ägande strategiskt för att skapa de merväden som är viktiga för en stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s