Om Kabelverket, brevid Solbergaskogen

Till Kabelverket författade vi följande text i stadsbyggnadsnämnden

Vi ställer oss positiva till Kabelverkets utveckling och ser möjligheter till att utveckla området. Vi vill dock betona att man ska ta tillvara på husens öppningar mot Solbergaskogen så att passerande gångtrafikanter känner sig välkomna att besöka skogen. Stadsdelsnämnden lämnar också viktiga synpunkter kring att det måste finnas soltimmar på förskolegårdar och på parker. Det måste beaktas. Hushöjden närmast skogen måste också sänkas.
Vidare förs en diskussion i ärendet kring Älvsjövägens utveckling och vi tycker oss tyda dels en diskussion om breddning av vägen och därmed ökad biltrafik, dels en diskussion om buller. Vi menar att det inte går att förena minskat buller med ökad biltrafik på Älvsjövägen. Boendemiljön måste prioriteras över biltrafiken, framför allt om vi ska bygga Kabelveket och fortsätta exploatering i omnejd.
P-talet på 1,0 i ärendet är allt för högt. Kabelverket ligger nära pendeltåg och nära bra bussförbindelser. Då måste p-talet pressas ned till 0,5

En reaktion på ”Om Kabelverket, brevid Solbergaskogen

 1. Maria Hannäs

  Jävlar vad bra skrivet! Gott nytt år Sebastian! / Maria

  Maria Hannäs

  Mob. +46 76 796 62 00
  Hem +46 8 649 62 00

  29 dec 2012 kl. 18:50 skrev ”Sebastian Wiklund” <comment-reply@wordpress.com>:

  Sebastian Wiklund posted: ”Till Kabelverket författade vi följande text i stadsbyggnadsnämnden Vi ställer oss positiva till Kabelverkets utveckling och ser möjligheter till att utveckla området. Vi vill dock betona att man ska ta tillvara på husens öppningar mot Solbergask”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s