Jämställd snöröjning i Stockholm

Vänsterpartiet i Stockholm har nu lyft frågan om jämställd snöröjning. Är den jämställd i Stockholm? En rapport från Karlskoga har nämligen visat hur mäns resvanor och framkomlighet prioriterades på bekostnad av kvinnors. Hur kan det vara så? Jo, kommunen har stora resurser, men begränsade vad gäller snöröjning. Prioriteringar måste ske och det sker till största del på kvinnors bekostnad.

Det går inte att bortse från samhällets ständiga snedfördelning av resurser. Detta görs naturligtvis inte med medveten illvilja. Men den upprätthålls med en frånvaro av en strukturell analys över vem som får och vem som får stå tillbaka i samhället. Det är dags att öppna ögonen för hur vi ska hantera vår infrastruktur så att det inte går att utefter kön säga hur svårt eller lätt du kan ta dig till jobbet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s