Strategisk bullerkartläggning och åtgärdsprogram

Strategisk bullerkartläggning och åtgärdsprogram är en remiss som varit uppe i flera hårda nämnder i veckan. Det pågår flera diskussioner om buller i en växande stad. Dokumentet som avhandlas i ärendet är bra och nödvändigt för att vi ska kunna hantera befintligt buller på bästa sätt. Det är däremot djupt olyckligt att den borgerliga alliansen väljer att så gott som aldrig att tala om bullerkällan. Alla källor kan vi inte göra något åt, det låter och väsnas i en stad där vi är många som delar på en mindre yta. Däremot finns flera möjligheter att minska den värsta bullerkällan av dem alla, bilarna. Vi har alla möjligheter att göra om Stockholm så att fler väljer kollektiva färdmedel, cyklar eller går. Detta diskuteras delvis i Framkomlighetsstrategin men det är reserverat för innerstan, där bullret ska flyttas ut till ytterstaden. Det blir djupt orättvist mot ytterstaden. Lika så kan vi välja att ta bort Bromma flygplats och på så sätt bli av med flygbuller som så kraftigt påverkar byggandet och miljön i Stockholm. Det hade varit önskvärt att för omväxlingsskull också diskutera bullerkällan när det så uppenbart finns effektivare alternativ att satsa på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s