Vänstern det gröna bostadsbyggarpartiet!

Det går att bedriva en grön stadspolitik samtidigt som vi ökar bostadsbyggandet.

Anledningen till att alliansen inte klarar att bygga tillräckligt, är att de sitter fast i ett allt för stelt marknadstänkande. Högeralliansen lägger ansvaret på marknaden att bestämma var de vill bygga. Företagen letar upp de platser där de får högst avkastning på insatt kapital. Exempelvis är det mycket lönsamt att bygga i Rosenlundsparken i Stockholm, där det finns en enorm betalningsvilja. Högeralliansen letar upp platser som är absolut enklast som Järvafältet. Därför ligger populära grönområden och parker illa till i högerns Sverige och Stockholm.

Att bygga är en satsning på människor. Deras möjlighet att bo och att leva i staden. Stockholms mark måste sluta ses som en kassako av oss politiker. Med den sortens kortsiktiga politik får helhetslösningarna och därmed byggtakten hela tiden stryka om foten. Bostadsbristen leder till att företag, kommun och landsting inte hittar personal. Det blir mycket dyrt och besvärligt för Stockholm. I sammanhanget är en ändrad markpolitik en billig satsning för att få upp bostadsbyggandet.

Det finns många områden där vi kan bygga bostäder utan att kompromissa med uppskattade grönområden. Vi har flera kontreta förslag på utvecklingsområden som borgarna inte har. I Rågsveds allé vill vi bygga 600 bostäder, genom att bygga över E4:an vid Hägersten har vi fler än 500 bostäder, om vi gör en stadsgata av en del av Skärholmsvägen får vi 2000 bostäder, Västberga industriområde kan omstruktureras och bebyggas. Vi har Bromma Ekostad, som är klart att byggas så snart flygplatsen stängs. Dessa är exempel och liknande förtätningar går att genomföra på många fler ställen i Stockholm. Men det förutsätter politisk vilja.

Inget annat parti försvarar viktiga grönområdet som vi även i områden där hyresrätten dominerar. När det finns så mycket byggbar mark runt om i Stockholm så är det inte motiverat att bygga i stadens parker. Vi har råd att bygga samtidigt som Rågsveds friområde, Solbergaskogen och hela Älvsjöskogen göras till naturreservat. Vi vill att alla ska har råd att bo och kunna njuta av en grön och vacker stad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s