Vi bygger och målet är att alla ska ha en bostad

På stadsbyggnadsnämnden i torsdags den 20 augusti klubbades 1600 nya bostäder i Farsta. Det är ett efterlängtat beslut som tagit lång tid att få fram. Programmet för Larsboda Strand godkändes redan 2010 men har sedan dess legat vilande under det borgerliga styret. Nu går den rödgrönrosa majoriteten vidare med planerna som kommer att innebära bebyggelse i Perstorp, Klockelund och Karlsviks strand. Utöver de tidigare projekten har också planer på bostäder på nuvarande Teliaområde tillkommit, vilket gör att ytterligare några tusen bostäder tillkommer.

I det ursprungliga förslaget från den tidigare borgerliga majoriteten fanns en låg andel hyresrätter inplanerade. Det är inte så den nya majoriteten vill planera staden. För att se till att det är en blandad stadsdel som byggs så har stadsbyggnadsnämnden idag sagt att många nya hyresrätter ska planeras in i området och att allmännyttan gärna får utgöra en viktig aktör i det fortsatta arbetet. Det är mycket positivt.

Det finns många som har synpunkter på hur staden byggs. Det är bra och rimligt eftersom ett omfattande byggande kommer påverka många av stadens invånare. Och vi måste hela tiden tänka på för vem vi bygger staden. Även om vi har stor bostadsbrist och det är bråttom att bygga måste vi ta oss tid att reparera det Alliansen lämnat efter sig, en splittrad stad. När vi bygger nytt måste hyresrätter med rimliga hyror stå i fokus.

Nu tar vi ytterligare ett steg för att mota bostadsbristen. Bostad åt alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s