Om (V)årt opinionsläge i Stockholm


Idag kom Dagens Nyheter med opinionssiffror på hur det går i Stockholm stad. Vi kan se att det är jämt mellan blocken och Vänstern går framåt.

Självklart vill vi att vårt block ska leda men vi ska komma ihåg att det är denna tid som oppositionen ska gå som bäst. Ett mandat i sammanhanget är inte mycket.

Det är också vanligt att mindre partierna i majoriteten kommer i skymundan för större regerande partier i samarbete i majoritet. Här bryter Vänsterpartiet trenden och växer istället från 8,9 till 13 procent. Det är väldigt starkt. Mandatomfördelningen inom majoriteten vittnar om att det sker en vänster gir inom rödgrönrosa väljarkåren.

Det är för oss viktigt att knyt upp breda frågor som påverkar människor och leverera politiska svar som förändrar på såväl kort som på lång sikt. I bostadsfrågan lyckas vi med detta. Jag upplever att vi når ut bra medialt i Stockholm. Det går alltid att göra bättre. Mer nödvändigt tror jag det är fortsätta etablera kontakter genom att vara ute på vänsterevenemang, träffa väljare nu mellan valen och driva utåtriktat arbete. Jag brukar tänka att alla våra väljare inte läser DN. Då måste vi nå dem på annat sätt. Klassiskt fotarbete helt enkelt. Tror det finns mest för oss att hämta här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s