Moderata bostadsegoister

Alltjämt skapar Moderaterna ett skydd för rika från fattiga. Nu senast läser vi om Moderaterna i Vallentuna. Först säger de nej till att ta del av det gemensamma ansvaret om att ta emot nyanlända. I nästa andetag betalar de Per Schlingmann dyrt för att attrahera dit, får man gissa, rätt sorts människor. Det är en unken syn på samhället.

Vi ser samma tendenser i Täby och Danderyd där det inte byggs. I Täby rev man för ett tag sedan sina sista allmännyttiga hyresrätter. Syftet var att värna reservaten för välsituerade. Samma sak i Stockholm där Moderaterna vägrar bygga hyresrätter i Bromma.

Samma logik om att reservera platser och bostadsområden bara för dem med tjock plånbok finns bakom utförsäljningarna de ägnade sig åt i Stockholm senast de styrde. 30 000 lägenheter från allmännyttan ombildades. Bara de med mycket pengar har råd att bo. Är du fattiga ska du bo här, är du rik får du bo där. Är du nyanländ då blir svaret tyvärr, här bor vi bara i villa. Detta är politiken Moderaterna ibland odlar.

En käpphäst från höger är att införa marknadshyror. Syftet är samma. Segregera rika människor från fattiga.

Detta är ett ytterst osympatiska drag partiet visar upp. Det är att odla orättvisa och fördjupa klyftan mellan de som har och inta har. Det är att genom bostadspolitik bygga klassamhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s